Niet voor watjes!

Door Erik Feenstra op 21 november 2013 om 13:29, in de categorie Erotiek & dating en Media & literatuur.

Donderdag 14 november presenteerde Eric Kollen deel 2 van Jongenssprookjes. Deel 1 verscheen in april dit jaar, dat Boekhandel Vrolijk omschreef als ‘spannend, schandalig (…) maar vooral geil opwindend’. Deel 1 werd tweemaal herdrukt en nu is deel 2 er: ‘even sprankelend, alleen nog uitbundiger en nog meeslepender,  maar soms ook  grimmiger’, aldus Kollen. En dat is het zeker. Jongenssprookjes 2 is niet voor watjes, niet voor liefhebbers van vanilla seks. Het telt vijf sprookjes: een verhaal uit de Griekse oudheid, één ten tijde van de Romeinen en drie spelen zich af in verschillende milieus anno nu.

Kollen weet je mee te slepen in zijn fantasieën. Een aantal sprookjes geeft hij zo’n verrassende wending, dat ik als lezer als het ware uit mijn gemijmer opschrok en me erop betrapte er compleet in te zijn opgegaan. Seksverhaaltjes zijn in de regel geen literaire hoogstandjes, maar Kollen weet zijn uitspattingen snedig, boeiend en toch to-the-point op papier te zetten.

Met veel oog voor detail; zó veel en zó precies, dat ik me tijdens het lezen bedacht sommige details nooit op te merken en me met enige schaamte afvroeg of ik misschien niet bewust genoeg van ‘t-een-en-ander weet te genieten. De aanloop naar waar het om gaat – hardcore porno – is soms wat breed uitgemeten en hier en daar dreigt de poging tot mooischrijven op de loer te liggen, maar als hét dan zover is, dan spat de seksuele energie van het papier af. Sprookjes zijn niet altijd zoetsappig. Zo gaat het er in verhalen als de Sprookjes van Grimm niet zachtzinnig aan toe. Ook Kollen schrijft geen verhaaltjes met een hoog Anton Pieck-gehalte, maar ruige, grimmige verhalen, met een verrukkelijk ranzige fantasie. Ik kijk reikhalzend uit naar Deel 3!

Bron: http://gay.blog.nl/media-literatuur/2013/11/21/eric-kollen-jongenssprookjes-deel-2-niet-voor-watjes