De presentatie van Deel 5

Bij de presentatie van Deel 5 had ik twee vriendjes meegenomen: Puppy Ajax en Silver Puppy. Die deugnieten poseerden op de bar voor tekenaar Eric Windhorst, en zij stalen de show. Op 13 juni in Club Church in Amsterdam, en op 9 augustus nog een keer in The Boots in Antwerpen.

Ze waren een beetje bezorgd dat het buttplugstaartje uit hun kontje zou floepen wanneer ze daarmee op de bar zouden klauteren; dus zijn ze tijdens de show eerst op de bar gaan zitten, waarna ik ter plekke hun staartjes heb ingebracht. Dat moest geduldig en liefdevol gebeuren, dus daar heb ik ruim de tijd voor genomen 🙂

Ik heb mijn bezoekers verteld over mijn schrijfproces, over de vondsten die ik heb gedaan en over de dilemma’s en puzzels waar ik voor stond; ik heb verteld over de avonturen die Robert en ik hebben beleefd bij het maken van de cover (ik had een onder meer een stierenpoot bij me, die het publiek huiverend heeft vastgehouden, geaaid en betast). En natuurlijk heb ik voorgelezen uit mijn verhalen.

Na afloop was het weer ‘Knuffel all you can knuffel’ voor het goede doel (Amnesty International). Nu werkte het helemaal zoals ik bij het bedenken gehoopt had! En zoals ik het heb beschreven in mijn verhaal ‘Summer in the city’. Heren die al decennia geen jongeling meer hebben bevoeld, lieten met gesloten ogen hun bevende handen glijden over het bereidwillige puppylichaam dat hun werd aangeboden; over dat jeugdige, veerkrachtige jongensvlees, die gulle, ronde billen, die strakke, zijdezachte huid en die kleine, harde, hongerige tepelknopjes, waarbij zowel zijzelf als de puppy die ze koesterden, hijgden en zachtjes gromden van genot… Daar deden we het voor. Let’s knuffel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[space]

De foto’s zijn van Robert Sompolski, Eric Windhorst e.a.

Met veel dank aan Underground Fetish, voor hun support bij het maken van onze puppy-act.

[space]

Diego en Eric WRoze Zaterdag 2016

Op die dag had ik een kraam in het Vondelpark. Een soort openlucht-etalage, met boeken natuurlijk, maar ook met een sprookjesjongen. En wát voor jongen: Diego, een stoere, gespierde kerel van 39, ‘every inch a man…’ Hij poseerde in een driedimensionale cover voor Eric Windhorst, die hem heeft getekend. En de bezoekers konden zichzelf met hem laten fotograferen.

Diego was een van de twee ‘podiumsnoepjes’ die tijdens de presentatie van Deel 4 in het Betty Asfalt model stonden. Toen waren ze poedelnaakt, maar dat ging voor het Vondelpark net wat te ver; daarom droeg Diego op 23 juli een slipje.

Alleen… het slipje was net zo’n slipje als de coverboy op Deel 4 aanheeft: klein, en ragdun. En Het Parool schreef indertijd over Diego: “Je zal dat moeten verstouwen, zeg.” Kortom: het zag er superlekker uit 🙂

[space]

 

boyhazes-20160519-3627Presentatie van Deel 4

Bij die gelegenheid poseerde Diego samen met Tommy. Tommy is een lieve, wat verlegen student van 24 met het lichaam van een Griekse god, maar dan iets… romiger 🙂

boyhazes-20160519-3571

boyhazes-20160519-3702

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[space]

In 2013 en 2014 mocht ik tijdens de week van de Gay Pride een etalage inrichten bij boekhandel Scheltema in Amsterdam, toen nog aan het Koningsplein. 

Gay Pride etalage 2014Still Etalage Scheltema jpg-300x533

In aansluiting op het Gay Pride-thema van 2014, ‘Listen’, heeft doventolk Daan Heimans op een groot scherm drie fragmenten uit mijn verhalen vertolkt in Nederlandse Gebarentaal. Uiteraard in een passende outfit. Hij deed dat fantastisch, en vanuit de Nederlandse doven- en doventolkencommunity zijn de complimenten dan ook binnengestroomd. Hier kun je kijken naar een van de fragmenten.

(Camerawerk en montage: Arda Nederveen)

 Gay Pride Etalage Scheltema small-300x225

[space]

Sprookjesjongen_Anwar_webGay Pride etalage 2013

In 2013 zat er gedurende de week van de Gay Pride elke dag een heuse sprookjesjongen in de etalage van Scheltema het boek ‘Jongenssprookjes te lezen… in zijn onderbroek. Een prachtig stel lefgozers; van 19 tot 53 jaar. Hieronder zie je Anwar, Noah, Matthijs, Oguz, Prasand, Adriaan en Job. Van Marokkaans en Turks tot Surinaams, latino en oer-Hollands; van trots en ongenaakbaar tot eh… úiterst laagdrempelig. Mannen, bedankt!

 

 

 

[space]

Noah_etalage.jpgnoah_en_matthijs

 

 

 

 

 

 

[space]

Oguz_web prasand_web

 

 

 

 

 

 

[space]

Adriaan Job