Dokter Ferdinand

 

– 1 –

In mijn werkkamer op de eerste verdieping installeerde ik mijn verrekijker op een klein statief op mijn bureau, op ooghoogte, om daarmee te gaan kijken naar de badmeester van het zwembad, aan de overkant van de weg.

     Ik schatte hem begin twintig. Hij had altijd een witte polo aan, met het logo van het zwembad erop, een korte witte broek en witte gymschoenen. Hij was groot, had kort blond piekhaar en een atletische bouw.

     De laatste tijd zat ik vaak naar hem te kijken. Bijna elke dag. Die middag had ik in de stad een verrekijker gekocht. Een hele goede.

Het was behoorlijk druk aan de overkant, net als de afgelopen weken; april was prachtig begonnen.

     De meiden die bij het zwembad rondhingen, zaten maar wat graag bij de badmeester in de buurt. Ze sloegen hun handen voor hun mond als hij zijn spierballen liet rollen en ze klommen dicht bij hem uit het water, zodat hij diep in het bovenstukje van hun bikini kon kijken. En ze gingen pal voor zijn neus op de rand van het bad zitten en staken hun billen ver naar achteren. En hij keek. Naar hun borsten en naar hun billen. Af en toe vroegen ze zijn hulp bij het duiken. Hij zat dan uitgebreid aan ze, terwijl hij zogenaamd hun houding corrigeerde, en de meisjes bloosden en giechelden.

Ik draaide net zo lang aan de wieltjes tot ik de verrekijker messcherp had ingesteld op de badmeester en elk detail van de jongen kon zien.

     Ondanks zijn helblonde piekhaar had hij donkere wenkbrauwen boven zijn grote blauwe ogen. Hij had een grote, gulzige mond, met brede lippen, en een stevige, rechte neus. Hij keek zelfverzekerd om zich heen. Hij was zongebruind, al in april. Over de huid van zijn bovenbenen en zijn onderarmen lag een waas van kleine, gouden haartjes. Op zijn kuiten was de beharing dichter en donkerder; zijn bovenarmen waren volkomen glad. Af en toe kroop zijn polo wat omhoog. Dan werd boven de sluiting van zijn korte, witte broek een stukje van zijn buik zichtbaar. Die was plat en een beetje geribbeld, met in het midden weer zo’n waas van gouden haartjes, en onderaan zat een piepklein donkerblond plukje. In zijn korte broek kon ik een enorme bobbel zien zitten, die liep van tussen zijn benen tot halverwege zijn dij. Zijn billen waren zo bol, dat de band van zijn korte broek een beetje schuin van zijn rug af stond.

     Ik kon me niet herinneren ooit eerder zo’n mooie jongen te hebben gezien. Ik probeerde me voor te stellen hoe hij er naakt uit zou zien. Terwijl ik dat deed, werd mijn mond droog en had ik moeite met slikken.

 

Lees meer